Mník - Mníci a mníkařina ... (mník,mník jednovousý, burbot, lota lota)

Recept mník na víně

13.12.2009 NOVINKA Mníčí kuchařka, Trvalý odkaz

 

Ingredience:

1 mník (asi 800 g),
10 lžic olivového oleje,
4 větší rajčata, oloupaná a nakrájená nadrobno,
2 šalotky nakrájené nadrobno,
100 ml suchého bílého vína,
8 krajíčků veky,
sůl,
pepř,
bouquet garni. (je to svazek bylin: tymián, bobkový list, petrželka, oregano a estragon)

Příprava:

Rybu nakrájíme na 2 cm široké plátky a na rozpáleném oleji krátce opečeme. Vyjmeme ji a držíme v teple. Do pánve přidáme nakrájená rajčata, bouquet garni a šalotky, zalijeme vínem a přivedeme k varu. Přidáme plátky ryby, dochutíme solí a pepřem, přikryjeme pokličkou a na mírném ohni dusíme asi 20 minut. Podáváme s opečenými tousty.

Průměrná známka: 2,13

Komentář ke článku (0)